Stal: “Stemere ontzorgt ons compleet op ICT-gebied.”

Alles is mogelijk. Echt. Als je het maar ziet. En precies daarvoor zijn wij er, Stemere. We denken met je mee en kijken vooruit. We zijn kritisch. Eerlijk en direct. We snappen jouw behoefte en zorgen voor een passende oplossing. Hoe onze klanten dit ervaren? We vroegen het Stal, een creatief bureau in de velden van Amersfoort. Lees verder en leer meer over onze samenwerking met Stal.

Wie is Stal en wat was het probleem?

Stal Creative Agency voorziet hun klanten van een naadloze strategie, ijzersterke branding en out of the box merkactivatie. Stal helpt je met het neerzetten of versterken van je merk. En dit doen ze als de beste, mét een unieke aanpak via het Plan de Champagne. Ze streven naar onderscheidende creatie, soepele processen en ultieme klantbeleving. Ook in hun IT-omgeving streven ze hiernaar.

Stal barst dus van de creativiteit! Maar IT… dat is voor Stal onbekend terrein. “In ons team is er één iemand die technisch aangelegd is en IT-problemen kan oplossen. Het gevolg hiervan is dat hij overspoeld wordt door vragen uit het hele team. ‘De online omgeving doet het niet’, ‘mijn VPN werkt niet’, ‘hoe installeer ik een laptop voor een nieuwe collega?’. Daardoor kan onze collega niet goed focussen op zijn eigen taken en wordt er geen vooruitgang geboekt in de IT-zaken”. Stal zocht dus iemand die de hele IT uit handen kon nemen, zodat ze zelf 100% kunnen focussen op toffe creatieve projecten voor hun klanten.

 

Stemere to the rescue!

Stemere biedt een oplossing voor de IT-zorgen van Stal. Van A tot Z nemen wij de IT uit handen en werken we snel en efficiënt om technische problemen op te lossen. Dankzij onze korte lijnen met Stal en de sterk onderlegde servicedesk wordt Stal met één belletje geholpen. Onze projectaanpak start direct na ondertekening en bestaat uit een aantal stappen, van planning tot oplevering. In elke stap zorgen we ervoor dat alles soepel verloopt en dat de opdrachtgever op de hoogte blijft. Hoe ziet dit er precies uit?

Stap 1 – De eerste stap bij Stal was om te inventariseren waar de behoeftes liggen. De planning en het plan van aanpak worden opgesteld en gecommuniceerd naar Stal. Alle betrokken stakeholders worden geïnformeerd over het verzorgen van de werkzaamheden. Iedereen is dus op de hoogte van wat er staat te gebeuren.

Stap 2 – Tijd voor het Go / No-Go moment. Het plan van aanpak is doorgenomen met Stal en het doorvoeren van eventuele aanpassingen wordt besproken. De definitieve versie van de planning wordt gecommuniceerd.

Stap 3 – Op basis van het plan van aanpak zijn de aannemers en dienstverleners ingeschakeld en aangestuurd. De documentatie en details worden verder uitgewerkt. De componenten en toebehoren worden voorbereid op de implementatie, zodat we voor een soepele overgang kunnen zorgen. Ons doel: een vernieuwde IT-omgeving creëren zonder enige zorgen voor Stal.

Stap 4 – De implementatie vindt plaats op zowel afstand als op locatie en bestaat uit meerdere stukjes. Dit doen wij om zo eventuele downtime te beperken. Centralisatie, standaardisatie en documentatie, dat is onze focus. Tijdens deze implementatie hanteren wij korte communicatielijnen met de servicedesk en onze consultants. Is het eindstadium bijna bereikt? Dan vindt er een vooroplevering plaats. Hierin controleren we de werking van de ICT. Loopt alles zoals verwacht? Is alles ready voor de oplevering? Als er onverwachte bevindingen zijn, worden deze gecommuniceerd naar Stal.

Stap 5 – Tijd voor de eindoplevering! We hebben een overdrachtsmoment met Stal waarin we alle documentatie over hun nieuwe ICT-omgeving geven. Waar nodig geven we extra uitleg over het gebruik van technische onderdelen, zoals Office, OneDrive en online omgevingen. Kortom: we maken de klant wegwijs in hetgeen wat we gedaan hebben, en vertrekken pas als de klant er zelf wijs uit kan worden. En mochten er toch nog vragen zijn? Dan is onze servicedesk altijd bereikbaar!

 

En: is Stal tevreden?

Richard Todd – ondernemer bij Stal:
“We waren al een tijdje op zoek naar een partij voor onze ICT, omdat het intern een belasting werd. Op dat moment kwam Stemere op ons pad. We hebben een fijn adviesgesprek gehad. We kwamen samen tot de kern van het probleem en onze vraag. Vervolgens kwamen we samen tot een plan voor de samenwerking met Stemere en hoe zij ons probleem konden oplossen. Voor ons was de keuze dan ook niet moeilijk. Wij zijn met alle vertrouwen in zee gegaan met Stemere.

Momenteel ontzorgt Stemere ons compleet op ICT-gebied. Dit geeft ons op De Stal veel rust en ruimte voor ons werk. Als er iets geregeld of opgelost moet worden op ICT-gebied bellen we Stemere, kijken ze mee en is het binnen een paar minuten opgelost. Ideaal. Ze weten waar ze het over hebben en wat ze doen. Daarnaast is IT altijd in beweging. Wij zijn daar niet per se van op de hoogte. Het is fijn dat Stemere met ons meedenkt over het gebruik van nieuwe systemen en nieuwe structuren. Ze helpen ons om de ICT zo efficiënt mogelijk in te richten. Wij zijn blij met Stemere als ons IT-partner!”

Wil jij dit ook?

Voor onze klanten gaan we door het vuur. Hoe dan ook, het werkt. Want wij regelen het. Wil je ook op IT-gebied ontzorgd worden? Neem contact met ons op en dan spreken we elkaar snel over de mogelijkheden in jouw bedrijf.